موسسه Ernest & Young ده دغدغه ملاحظه کلیدی فناوری اطلاعات را برای حسابرسان داخلی تعیین در سال 2017 میلادی تعیین نموده است.
یکی از چهار شرکت اصلی در حوزه حسابرسی در جهان، طی گزارشی ده دغدغه کلیدی که باید حسابرسان داخلی در حوزه فناور اطلاعات مورد تمرکز قرار دهند را به شرح ذیل تعیین نموده است:
– امنیت اطلاعات
– مدیریت پایداری کسب و کار
– تلفن همراه
– رایانش ابری
– مدیریت ریسک آی تی
– ریسک طرحهای آی تی
– مدیریت اموال آی تی
– مدیریت ریسک شبکههای اجتماعی
– تفکیک وظایف و مدیریت دسترسی
– محرمانگی اطلاعات و از دست دادن دادهها
دامنه کاربرد و نفوذ فناوری اطلاعات در سازمان بسیار گسترده است و حسابرسان داخلی با طیف وسیعی از موضوعات روبرو هستند، لیکن موضوعات فوق به عنوان کلیدی ترین ملاحظات که می توانند منشا بروز ریسک های مختلفی برای سازمان باشند، باید مورد توجه ویژه حسابرسان داخلی قرار گیرند.
فناوری اطلاعات چیست؟
در عصر حاضر، فناوری اطلاعات به عنوان یکی از اصلیترین و پرکاربردترین عرصههای علمی، از جایگاه ویژهای برخوردار است. فناوری اطلاعات، در واقع شامل مجموعهای از فرآیندهای فنی، کامپیوتری و نرمافزاری است که برای بهرهبرداری از اطلاعات و موجودیتهای دیجیتال استفاده میشود. در این زمینه، کامپیوتر و تجهیزات مرتبط، نرمافزارها، شبکهها و ارتباطات، دادهها، امنیت و مسائل حقوقی در دنیای دیجیتال بهعنوان اجزای اصلی و جداییناپذیر این حوزه مطرح هستند.
فناوری اطلاعات در زمینههای مختلفی مانند حوزه تجاری، اداری، درمانی، آموزشی و … کاربرد دارد. اهمیت هر یک از این حوزهها در اینکه چگونه فناوری اطلاعات میتواند عملکرد سازمانها را بهبود بخشد و عملکرد آنها را همزمان با کاهش هزینه و زمان، بهبود بخشد، است.
آی تی در سالیان اخیر تحولات چشمگیری را در سطح جهانی بهوجود آورده است
که مهمترین آنها شامل:
1. پیشرفت چشمگیر در فناوری سیستمهای کامپیوتری و نرمافزارهای مرتبط با آن.
2. روند مدرنیزاسیون و ادغام فناوری اطلاعات در سازمانها.
3. به دست آوردن اطلاعات از سوابق مختلف و تجزیهوتحلیل اطلاعات با استفاده از الگوریتمها و دادهکاوی.
4. توسعه شبکههای ارتباطی پرسرعت و بالغ بر میلیاردها کاربر در سراسر جهان.
5. پیشرفت مداوم در قابلیت امنیتی فناوریهای اطلاعاتی.
مزایای استفاده از فناوری اطلاعات
استفاده از آی تی با داشتن مزایای فراوانی همراه است. این مزایا شامل:
1. افزایش کارایی و بهبود کیفیت کار؛
2. افزایش سرعت انجام کار؛
3. کاهش هزینه و زمان موردنیاز در انجام کار؛
4. افزایش امنیت و حفاظت از اطلاعات موجود در سیستمها؛
5. امکان دسترسی به اطلاعات به سرعت و سهولت؛
6. امکان تجزیهوتحلیل دادهها و استفاده از آنها بهصورت بهینه.
اهمیت آی تی
فناوری اطلاعات با شامل زیرساختهای فنی، نرمافزاری و ارتباطات است که برای بهرهبرداری از اطلاعات و موجودیتهای دیجیتال استفاده میشود. در حال حاضر، آی تی یکی از پرکاربردترین و اصلیترین حوزههای علمی بهشمار میرود و در سطح جهانی، ترکیبی از علوم رایانه، اطلاعات، مهندسی و کارآفرینی است. بهطوریکه اهمیت هر یک از این حوزهها در اینکه چگونه آی تی میتواند عملکرد سازمانها را بهبود بخشد و عملکرد آنها را همزمان با کاهش هزینه و زمان، بهبود بخشد، است. بنابراین آی تی به عنوان یکی از مهمترین تکنولوژیهای جهانی بهشمار میآید که پیشبینی میشود در آینده بیشتر شاهد پیشرفتهای چشمگیری در این حوزه باشیم.